Saturday, January 21, 2012

Cuti-cuti di Pasar!

Assalamualaikum! hye! hee..


    Start holiday je mesti banyak je program nak buat kan? 1st day holiday saya jalan2 kat pasar! hahaha. Sebenarnye dia tak la cam pasar yang ada payung2 tu, dia cam kedai biasa je tapi jual ikan2. Tapi kan pada saya, pasar ni cam unik la jugak. First, of course la sebab dia jual ikan2 yg pelbagai jenis tapi dalam kedai kecik cam kedai runcit tu. Perkara2 unik yang lain pulak?? Aaaaa, susah2 sangat jom ushar gambar2 tengok keunikan nye tu kat mane, hehehe. (sounds my writing is very formal, almaklum la, setahun sekali update :P)


Tadaaaa!!~

Nama pun lubuk ikan bagus. Memang terbek bro ikan2 nya! :D



Makcik confuse? Jap2.. Kami ada caranya! 



Sila ikut panduan ni ye makcik! ;)
(haa! Tempat ni ada panduan okeh! Takyah nak confuse2 dah.)



Langkah 1: Amek plastik.


Langkah 2: G bilik bedah kot2 sape tak mampu nak siang sendiri tu kan, hee.
(Ko ingat kat hospital je ada bilik bedah?? hahaha! Kat cni pun ada okeh!)



Langkah 3: Boleh bayor. Makcik cashier setia menunggu, hee.



Lagi satu uniknya kedai ni.. Tengok ni..



Ada reminder okeh! Siap ade label lagi. Camne nak tengok label tu.. teruskan membaca, hee.. :P





Ni haa label nya. Ada kod warna semua. Contoh, ada kat bawah.


Nampak tak ade label 'R' kat sebelah word Sotong tu? cer tengok list tadi balik. Maksudnya sotong ni dari Laut Sini, hehehe.

Ini menunjukkan bahawa pasar ni tak lupa yang pelanggan ada hak untuk memilih yang terbaik! ;)



Jom usha ikan2 lain laks!




ikan keli siap siang..













err.. incik ketam~










hidupan laut bergurau senda pasal harga masing2 yang mahal, ngahahaha.




kerang pun ado~




bukan hidupan laut je, ayam pun ado~



Last but not least~ :)

Another reminder board for customers ;)







Hee.. Unik tak unik nye pasar ni kan? :D



Till then, ilalliqa' :)

Wassalam.. :)

No comments:

Post a Comment